Archiv Říjen 2012

Pelikánův seminář 2012

Lékařská komise ČHS a Společnost horské medicíny zvou na tradiční Pelikánův seminář, který se bude konat 27.-28. října 2012 v Milovech ve Žďárských vrších.

Pokračovat ve čtení

Ostrá hrana na obroušené karabině

Ostrá hrana na obroušené karabině tentokrát už zabila. Na webu Horyinfo.cz vyšel článek, který shrnuje dostupné informace ke smrtelné horolezecké nehodě: „Podle zprávy serveru UKclimbing.com došlo 22. září k tragické nehodě v oblasti Maletsch, kanton St. Gallen, Švýcarsko. Smrt místního horského vůdce a autora průvodců byla způsobena přetržením lana na hraně obroušené karabiny fixní expresky.

Pokračovat ve čtení

Skialpinismus na festivalu Apres

V Praze na Rašínově nábřeží proběhl o víkendu festival zimních sportů Apres, v jehož programu byla i přednáška o skialpinismu pořádaná redakcí Horydoly.cz. Přednáška se věnovala jak představení nejobvyklejší výbavy, kterou skialpinisté používají, tak nejběžnějším základům bezpečnosti a jištění. Jak znělo v pozvánce na Horydoly.cz: „Uvidíte úplně obyčejnou výzbroj, kterou používá většina skialpinistů v Evropě …

Pokračovat ve čtení

Lezte, ale přežijte – kurzy bezpečného lezení

V říjnu probíhá napříč celou republikou akce „Lezte, ale přežijte – zdarma kurzy bezpečného lezení na umělých stěnách“. Při této akci si můžete vyzkoušet zdarma jisticí pomůcku Click-Up. Zúčastněte se zdarma kurzu o bezpečném lezení. To vše na 15 lezeckých stěnách v celé České republice, díky podpoře společnosti ADIDAS.

Pokračovat ve čtení