Archiv Říjen 2013

iBooks nyní i na počítači Mac

Elektronické knihy učebnic Horolezecké metodiky jsou vyrobeny ve formátu .ibooks. Jedná se o applovský formát, vhodný pro multimediální knihy, které obsahují i videa, interaktivní prvky, animace, fotogalerie, apod. Nyní možno číst i na Macu.

Pokračovat ve čtení

Pelikánův seminář 2013

Ve dne 26.-27. října 2013 se bude konat na Slovensku, v Tatranské Lomnici, další, již 24. ročník Pelikánova semináře, který je zaměřen na široké zdravotní aspekty horolezectví. Pořadatelem akce je, vedle Lékařské komise ČHS a Společnosti horské medicíny ČR, nově také Medicínska komisia SHS James, díky které se letošní seminář koná na Slovensku.

Pokračovat ve čtení

Apres Ski

Ve dnech 12. – 13.10. 2013 se bude v Praze konat zimní festival Apres Ski. Kromě mnoha různých lyžařských taškařic zde bude také možnost se seznámit s bezpečnostními opatřeními, které je při pohybu ve volném horském terénu nutno dodržovat. Vhodné pro každého, kdo nemá moc zkušeností a potřebuje první základní seznámení s danou problematikou.

Pokračovat ve čtení

Metodický den ČHS

V sobotu 12. října 2013 se bude konat v Srbsku u Berouna další metodická akce Českého horolezeckého svazu (ČHS) – Adidas metodický den ČHS.

Pokračovat ve čtení

Update elektronických knih

Servisní hlášení: Aktualizace elektronických knih Horolezecké metodiky určených pro iPad je již dostupná.

Pokračovat ve čtení

Automatické jištění na umělé stěně

Svět se neúprosně řítí vpřed, a dřívější zažité zvyky nás opouštějí. Jistě jste už někdy zažili, že vám na umělé stěně chyběl při tréninku jistič. Není daleko doba, kdy nebudete muset zoufat, a pokud budete chtít na umělé stěně lézt do zemdlení, vystačíte si sami.

Pokračovat ve čtení