Archiv Březen 2013

Meteorologie v horách

Alpský klub Brno pořádá další přednášku pro alpinisty v Praze.

Pokračovat ve čtení

Pevnost jisticích prostředků v ledu

I když je už zimní sezóna pomale u konce, informace týkající se zimního horolezectví určitě nejsou zbytečné. Vždyť už za 8 měsíců je zima zase tady!

Pokračovat ve čtení

Umění orientace – mapa, buzola, GPS

Alpský klub Brno pořádá v Praze přednášku na téma orientace v horách. Orientace je základním předpokladem bezpečného přístupu ke všem v horách provozovaným aktivitám.

Pokračovat ve čtení

Náhlý zvrat počasí v zimě

Zimní období je na vrcholu, měsíc březen nám tradičně přináší nejlepší podmínky pro zimní horolezectví v Tatrách i Alpách. Kromě radosti ale zimní hory přináší i specifické starosti. Asi hlavním strašákem zimních hor je tradičně v myslích horolezců lavina. A vcelku oprávněně, s ní opravdu žádné žerty nejsou. Ale pod vlivem tohoto fenoménu nesmíme zapomínat …

Pokračovat ve čtení

Kontrolujte klettersteigové soupravy

Nedávné potíže s klettersteigovými soupravami (klettersteig-set) z roku 2012 ještě zdaleka neskončily, a uživatelé by si měli zkontrolovat, jaké soupravy vlastní a jaký je jich stav a stáří. Také by si měli na webových stránkách výrobců kletterstegových souprav ověřit, zda jejich konkrétní typ soupravy je výrobcem nadále doporučen k používání.

Pokračovat ve čtení